نیزار

فروشگاه شیرینی، خشکبار، زعفران، ادویه و…

نیزار

فروشگاه شیرینی، خشکبار، زعفران، ادویه و…

۴ مطلب در دی ۱۳۹۳ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

زنجبیل

زنجبیل


زنجبیل

یکی دیگر از ادویه های خوش طعم که هم جنیه دارویی و هم جنبه غذایی دارد، زنجبیل است. بخش مورد استفاده این گیاه، ریزم زیرزمینی آن است که بصورت تازه یا خشک شده استفاده می شود.

زنجبیل طبع گرم و خشک دارد و سرشار از ویتامین هایB، C، D، مواد معدنی، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و مس است. در بسیاری از غذاها، شیرینی ها و نوشیدنی ها از زنجبیل استفاده می شود که طعم بسیار خوشایندی به آنها می دهد. شما می توانید از پودر این گیاه در تهیه برخی خورشت ها مانند قیمه، آلو مسما، پرتقال استفاده نمایید. چای زنجبیل یک نوشیدنی خوش طعم است که برای نفخ و سردرد مفید است. همچنین خوردن آن برای خانم ها در زمانهای پیش از قاعدگی بسیار مفید است.

زنجبیل خواص درمانی بسیار زیادی نیز دارد که در زیر به تعدادی از آنها اشاره می کنیم:

  • آنتی اکسیدان موجود در زنجبیل خاصیت ضد سرطان دارد.
  • رفع تهوع و دل درد
  • از بین برنده نفخ معده
  • برای کمر درد، استخوان درد و بیماریهای آرتریت بسیار توصیه شده است.
  • رفع اسپاسم های عضلانی
  • تقویت حافظه
  • پایین آورنده کلسترول خون


منبع: neizar.com

  • بهنام
  • ۰
  • ۰

آویشن

آویشن


اثر دارویی و شفابخشی این گیاه از نام آن که از لغت یونانی "Thymos" گرفته شده و به معنای جرات و قدرت می باشد، پیداست.

آنچه لازم است در مورد این گیاه بدانید

  • تاریخچه:

در قرون وسطی در فرانسه، ایتالیا و اسپانیا از آویشن برای درمان سرفه، سوء هاضمه و از بین بردن انگل‌های روده استفاده وسیعی می‌کردند. آویشن خاصیت آنتی باکتریال و ضد قارچ دارد. در بعضی کشور‌ها مثل آمریکا دم کرده آویشن برای آرام کردن ریه و سرفه در مواقع سرماخوردگی، هنوز هم محبوبیت فراوانی دارد.

  • مشخصات:

آویشن، درختچه‌ای وحشی، کوتاه و پر شاخه است و دارای برگ‌های نازک و مقابل هم می‌باشد. این گیاه گل‌های سفید، چتری و منفرد دارد که در تابستان و گرما در می‌آیند و به آفتاب کامل نیاز دارند.

این گیاه گونه‌های متفاوتی داشته و در کوهستان‌های ایران می‌روید. آویشن نام‌های گوناگونی نیز دارد. می‌توانید تخم آویشن را در فصل بهار یا تابستان و در خاک‌های خشک و ماسه‌ای بکارید. ارتفاع این گیاه پس از رشد به حدود ۳۰ سانتی متر می‌رسد و در حدود ۴۰ سانتی‌متر گسترده می‌شود. پس از مدتی گل‌های ریز گیاه هم پدیدار می‌شوند. در تابستان که برگ‌های آویشن تازه هستند، می‌توانید آن‌ها را تازه مصرف کنید. وقتی هنوز گل‌های گیاه باز نشده‌اند، این برگ‌ها بهترین عطر و طعم را دارند. برای تهیهٔ آویشن خشک، برگ‌ها را قبل از باز شدن گل‌ها بچینید و روی یک دستمال تمیز پهن کنید تا خشک شوند. آویشن استفاده وسیعی نیز به عنوان ادویه در آشپزی دارد.

  • روش استفاده:

برای درست کردن دم کردهٔ آن، به ازای هر لیوان آب، ۲ قاشق چای خوری برگ آویشن خشک را دم کنید. توجه کنید که مصرف مقادیر زیاد آویشن می‌تواند باعث ایجاد اختلالات روده شود و برای زنان باردار نیز توصیه نمی‌گردد. دم کردهٔ غلیظ آویشن را می‌توان به عنوان دهان شویه برای ضد عفونی کردن لثه‌ها استفاده کرد و باید از بلعیدن آن خودداری شود.

۱/۴ قاشق چایخوری پودر برگ آویشن خشک شده شامل مواد زیر می‌باشد:

  • انرژی : ۰/۸ کیلو کالری
  • هیدرات کربن : ۰/۰۲ گرم
  • پروتئین : ۰/۰۴ گرم
  • چربی : ۰/۰۱ گرم
  • فیبر : ۰/۰۱ گرم

 زمینهٔ مصرف گیاه:

  • مسکن ریه و عفونت ریه؛
  • درمان سرفه و سیاه سرفه؛
  • خلط آور؛
  • ضد اسپاسم و گرفتگی عضلات؛
  • درمان  آنفلوآنزا؛
  • درمان سوء هاضمه؛
  • دفع انگل روده؛
  • آنتی باکتریال؛
  • ضد قارچ؛
  • ادویه در آشپزی.

منبع: neizar.com

  • بهنام
  • ۰
  • ۰

آجیل میوه

آجیل میوه


آجیل میوه

آجیل میوه از تمامی میوه هایی که با پوست نیز می توان مصرف کرد، ساخته می شود و بسیار خوش خوراک می باشد.

این آجیل می تواند برای کودکان بسیار جذاب بوده و به جای تنقلات ناسالم جهت استفاده فرزندانمان خریداری گردد.


منبع: neizar.com

  • بهنام
  • ۱
  • ۰

کاپ کیک

 کاپ کیک کاپ کیک کاپ کیک

کاپ کیک کاپ کیک

مواد لازم برای پخت هشت عدد کاپ کیک:

  • آرد: یک و ۲/۳ پیمانه
  • شکر: نصف پیمانه
  • شیر: نصف پیمانه
  • روغن: نصف پیمانه
  • تخم مرغ: دو عدد
  • نمک: یک پنس
  • بیکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری
  • وانیل: یک قاشق چایخوری
  • خامه فرم گرفته
  • رنگ خوراکی: به تعداد رنگهای دلخواه (مثلا سبز وصورتی)

طرز تهیه:

فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا گرم شود. آرد و بیکینگ پودر و نمک را باهم مخلوط کرده و سه بار الک می کنیم تا آرد سبک تر شود. در ظرفی دیگر تخم مرغ و شکر و وانیل را حدود پنج دقیقه با همزن هم می‌زنیم، سپس شیر و روغن را اضافه کرده و مخلوط را مجددا خیلی خوب هم می‌زنیم. حال مخلوط آرد را به مایع اضافه کرده و تا جایی که فقط آرد مخلوط شود هم می‌زنیم. اگر می‌خواهید که کاپ کیک‌های رنگی داشته باشید، به تعداد رنگ‌های دلخواه، ظرف های جداگانه ای را روی میز بگذارید و مایع را درون این ظرف ها به نسبت مساوی تقسیم کنید؛ سپس رنگ خوراکی را به میزان یک سر خلال دندان به هرکدام از ظرف ها اضافه کنید (توجه کنید که مقدار رنگی که اضافه می کنید بستگی به کیفیت رنگ خوراکی که تهیه کرده اید دارد، ممکن است بیش از یک سر خلال دندان برای رنگ خوراکی که شما استفاده می کنید نیاز باشد تا مایع رنگ خوبی بخود بگیرد). حال کپسول‌های کاغذی را که از قبل تهیه کرده اید را درون قالب کاپ کیک بگذارید و مخلوط آماده شده را درون آنها بریزید ( مایع می بایست کمی بیش از نصف کپسول های کاغذی را پر کند). حال قالب را به مدت ۲۰ دقیقه در فر بگذارید. پس از بیرون آوردن قالب از فر اجازه دهید تا کاپ کیک ها کمی خنک شوند و سپس با خامه فرم گرفته روی آنها را به دلخواه خود تزیین کنید. کاپ کیک شما آماده سرو شدن است.

نکته: شما می توانید کاپ کیک های دورنگ و یا چند رنگ نیز تهیه نمایید که ظاهری بسیار زیبا دارند. برای انجام اینکار هنگام پر کردن هر کپسول کاغذی، به ترتیب رنگ بندی دلخواهتان ابتدا رنگ زیرین را ریخته و سپس رنگ بعدی را روی آن اضافه می کنیم بطوریکه مجموع رنگ‌ها از ۳/۴ کپسول بیشر نشود.

منبع: neizar.com

  • بهنام