نیزار

فروشگاه شیرینی، خشکبار، زعفران، ادویه و…

نیزار

فروشگاه شیرینی، خشکبار، زعفران، ادویه و…

  • ۰
  • ۰

چگونه زعفران خوب بخریم ؟

نکات زیر در مورد تشخیص زعفران خوب باید در نظر گرفته شود :

1-    از هر یک کیلو گل زعفران (حدود ۲۱۷۰ گُل)، ۱۰ تا ۱۲ گرم زعفران خالص به دست می آید. از هر ۷۸ کیلوگرم گل، معمولاً ۱ کیلوگرم زعفران به دست می آید.

2-    قیمت هر کیلو گل زعفران در پاییز ۸۸ در ایران بین ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان است. پاییز بهترین فصل برای خرید گل زعفران است. زعفران را باید صبح زود و قبل از گرم شدن هوا برداشت کرد یا خرید تا پلاسیده نشود. طول عُمر هر گل بین ۳ تا ۴ روز است. برای پاک کردن گل ها، باید محیط تمیزی با دمای بین ۵۰ تا ۶۰ درجه ی سانتی گراد و زمانی بین ۲ تا ۳ ساعت را انتخاب و صرف کرد. هنگام تمیز کردن گل و گرفتن کلاله ها، خامه ی آن (قسمت سفید رنگ) را هم نگه دارید و آن را دور نریزید. در نهایت، زعفران را بگذارید خشک شود و آن را در محیط سرد و خشکی نگه دارید.

3-    رشته های زعفران اصل انعطاف پذیر و در عین حال مقاوم است.

4-    زعفران خوب باید رنگ، عطر و طعم قوی و مطبوعی داشته باشد. مزه ی زعفران تقلبی تلخ است.

5-    به رشته ی قرمز رنگ آن (قسمت اصلی و خوراکی) کلاله و به ریشه ی سفیدی که کلاله به آن متصل است خامه می گویند. طول کلاله و طول خامه ی زعفران، تعیین کننده ی درجه ی آن هستند و به ترتیب:

۳۰ و ۲۴: زعفران ممتاز

۳۰ و ۲۳: زعفران عالی

۲۸ و ۲۲: زعفران خوب

۲۵ و ۲۱: زعفران متوسط

۲۰ و ۲۰: زعفران معمولی

هر دو کمتر از ۲۰: خرده زعفران (فاقد ارزش).

6-    اگر روی زعفران اصل اسید سولفوریک غلیظ بریزیم، به آبی سیر تغییر رنگ می دهد.

7-    ماده ی رنگی زعفران اصل در الکل به سرعت باید حل شود.

8-    تقلباتی که به گل زعفران جهت اضافه کردن وزن آن اضافه می شود عبارتند از: برگ و شاخه، رطوبت (آب)، عسل و ....


منبع: neizar.com

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی