خواص چای زعفران
چای زعفران برای درمان بسیاری از بیماری ها مانند آسم، سرفه، خشکی پوست، حمله عصبی، گاز معده، سوزش سردل، بی خوابی و انزال زود رس مفید است. از دیگر فواید زعفران این است که موجب رشد موهای پشت سر به صورت موضعی می شود.
منبع: neizar.com
چای زعفران برای درمان بسیاری از بیماری ها مانند آسم، سرفه، خشکی پوست، حمله عصبی، گاز معده، سوزش سردل، بی خوابی و انزال زود رس مفید است. از دیگر فواید زعفران این است که موجب رشد موهای پشت سر به صورت موضعی می شود.
منبع: neizar.com
توی کتاب ها و برنامه های آشپزی همیشه می بینیم که میگن برای گرفتن رنگ زعفران اون رو با آب جوش حل کنیم یا مثلا دم کنیم. اما حالا می خواهیم یه روش جدید بهتون بگیم که خیلی جالبه و می تونید رنگ بیشتری از زعفران بگیرید: با استفاده از یخ!!!
به اندازه کافی پودر زعفران رو توی یه ظرف بریزید و بذاریدش توی دمای معمولی اتاق. چند تکه یخ بذارید روش. منتظر باشید که یخ تدریجا آب بشه و رنگ زعفران رو بیرون بیاره و تو آب حل بشه. این رنگ هم خوش بو تر و هم خوش رنگ تر از روش سنتی هست.
میزان یخی که می خواهید استفاده کنید مربوط به میزان زعفرانیه که در اختیار دارید. یعنی مثلا برای نصف قاشق چایخوری پودر زعفران، دو تکه یخ به ابعاد یخ های تولید شده توسط یخ ساز یخچال ها کافیه. حالا به همین نسبت می تونید زیاد و کمشون کنید.
منبع: neizar.com
نکات زیر در مورد تشخیص زعفران خوب باید در نظر گرفته شود :
1- از هر یک کیلو گل زعفران (حدود ۲۱۷۰ گُل)، ۱۰ تا ۱۲ گرم زعفران خالص به دست می آید. از هر ۷۸ کیلوگرم گل، معمولاً ۱ کیلوگرم زعفران به دست می آید.
2- قیمت هر کیلو گل زعفران در پاییز ۸۸ در ایران بین ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان است. پاییز بهترین فصل برای خرید گل زعفران است. زعفران را باید صبح زود و قبل از گرم شدن هوا برداشت کرد یا خرید تا پلاسیده نشود. طول عُمر هر گل بین ۳ تا ۴ روز است. برای پاک کردن گل ها، باید محیط تمیزی با دمای بین ۵۰ تا ۶۰ درجه ی سانتی گراد و زمانی بین ۲ تا ۳ ساعت را انتخاب و صرف کرد. هنگام تمیز کردن گل و گرفتن کلاله ها، خامه ی آن (قسمت سفید رنگ) را هم نگه دارید و آن را دور نریزید. در نهایت، زعفران را بگذارید خشک شود و آن را در محیط سرد و خشکی نگه دارید.
3- رشته های زعفران اصل انعطاف پذیر و در عین حال مقاوم است.
4- زعفران خوب باید رنگ، عطر و طعم قوی و مطبوعی داشته باشد. مزه ی زعفران تقلبی تلخ است.
5- به رشته ی قرمز رنگ آن (قسمت اصلی و خوراکی) کلاله و به ریشه ی سفیدی که کلاله به آن متصل است خامه می گویند. طول کلاله و طول خامه ی زعفران، تعیین کننده ی درجه ی آن هستند و به ترتیب:
۳۰ و ۲۴: زعفران ممتاز
۳۰ و ۲۳: زعفران عالی
۲۸ و ۲۲: زعفران خوب
۲۵ و ۲۱: زعفران متوسط
۲۰ و ۲۰: زعفران معمولی
هر دو کمتر از ۲۰: خرده زعفران (فاقد ارزش).
6- اگر روی زعفران اصل اسید سولفوریک غلیظ بریزیم، به آبی سیر تغییر رنگ می دهد.
7- ماده ی رنگی زعفران اصل در الکل به سرعت باید حل شود.
8- تقلباتی که به گل زعفران جهت اضافه کردن وزن آن اضافه می شود عبارتند از: برگ و شاخه، رطوبت (آب)، عسل و ....
منبع: neizar.com
بر اساس تحقیقات امروزی نتیجه گرفته شده است که زعفران دارای خواص ضد افسردگی است و این در حالی است که بر اساس طب سنتی به زعفران خواص فرح بخشی و خنده آوری نیز نسبت داده اند. بر طبق نتایج این تحقیقات استفاده از زعفران در غذا و نوشیدن حداقل یک فنجان چای زعفران برای تمدد اعصاب توصیه می شود. زعفران افزایش دهنده تمرکز حواس است و در پیشگیری از آلزایمر و پارکیسون موثر می باشد زعفران در درمان دردهای عصبی و کم خوابی موثر می باشد.
بر طبق بررسی های انجام شده به روش متا آنالیز که در نشریه Human
Psychopharmacology منتشر شده است، زعفران به اندازه فلوکستین و
ایمیپرامین در کاهش علائم افسردگی نه چندان شدید در افراد بالغ موثر است.
بطور کلی زعفران به عنوان یک گیاه با خواص امید بخشی است و می تواند برای
درمان افسردگی هایی که در مرحله متوسط هستند انتخاب شود و این بر اساس
تحقیقات اولیه کلینیکی است که این تاثیر را تایید می کند.
قیمت خورده فروشی زعفران در دنیا به ۱۱٫۰۰۰ دلار هم می رسد و به همین جهت
زعفران گرانترین ادویه در جهان است. زعفران از گل زعفران به نام کرکوس
ساتیوس گرفته می شود و این گیاه خواص ضد سرطانی، ضد پرخاشگری، آنتی اکسیدان
و ضد پلاکتی از خود نشان داده است، همینطور محققان گزارشی مبنی بر تاثیر
زعفران در جلوگیری و درمان بیماری آلزایمر و تحلیل ماکولار (یک نوع بیماری
چشمی) ارائه کرده اند.
منبع: neizar.com
بر طبق تحقیقات صورت گرفته توسط دانشمندانی از ایتالیا و استرالیا زعفران می تواند در بهبود عملکرد شبکیه چشم در بیمارانی که از بیماری AMD یا تحلیل ماکولار رنج می برند موثر باشد.( AMD مخفف aged-related macular degeneration می باشد)
تحلیل ماکولار یک شرایط عمومی برای چشم انسان است که باعث می شود دید چشم در افراد بالای ۵۰ سال کاهش پیدا کند. این عارضه موجب آسیب دیدگی ماکولا می شود که یک لکه کوچک نزدیک مرکز شبکیه است و چشم انسان برای دید مستقیم وسط به آن نیاز دارد و به به ما اجازه می دهد تا اشیایی را که درست در مقابل ما قرار دارند را ببینیم.
در یک کنفرانس در سیدنی استرالیا پروفسور "بیستی" از دانشگاه L'Aquila و پروفسور "فالسینی" از دانشگاه Catholic در رم به ارائه گزارشی از تحقیقات خود پرداختند. پروفسور بیستی کشف کرده است که زعفران در غذای موشها باعث کاهش مرگ عصب های دربافت کننده تصویر می شود که معمولا بر اثر نور شدید از بین می روند. پروفسور فالسینی روزانه به بیماران ۲۰ میلی گرم زعفران داده و به این ترتیب مشاهده کرده است که پاسخ الکتریکی از دریافت کننده های تصاویر بهبود یافته است.
منبع: neizar.com
در لغتنامه ریشهشناسی آنلاین آمدهاست که واژهٔ زعفران از طریق زبان عربی به زبانهای دیگر راه یافته و اصل ریشه آن نامعلوم است. اما در حقیقت در خصوص این واژه نیز مانند بسیاری از واژههای دیگر غربیها در مورد منشاء عربی آن به خطا رفتهاند ریشه این واژه به پارسی باستان و به سانسکریت برمی گردد و درشاهنامه نیز با تلفظ زعفران آمدهاست. این واژه در متون عربی سابقه کمتری از زبان فارسی دارد و متون عربی که واژه زعفران را بکار بردهاند به کتب ایرانیانی مانند ابوعلی سینا و رازی برمی گردد. گیاه زعفران بومی ایران و هند است و در هیچ کشور عربی بصورت طبیعی نمیروید.
منبع: neizar.com
مواد لازم (برای شش نفر)
طرز تهیه : ابتدا فیله مرغ و فلفل دلمه ای و هویج را به صورت رشته ای خرد کرده و فیله مرغ را درون کره تفت دهید بعد از تغییر رنگ فیله مرغ مقداری زردچوبه ,نمک و فلفل را اضافه کرده و هویج را اضافه کنید مقداری آب اضافه کنید تا فیله کاملا پخته شود سپس فلفل دلمه ای را اضافه کنید و بعد از چند جوش خاموش کنید
طرز تهیه سس بشامل : دو تا سه قاشق آرد را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند بعد از تیره شده رنگ آرد شیر و کره را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا مایع غلیظ و یکنواخت شود سپس زیر آنرا خاموش کنید .
مواد آماده شده را درون ظرف مورد نظر ریخته و سس بشامل را روی آن ریخته و چیپس خلالی را برای تزیین روی مواد بریزید.
نوش جان
منبع: neizar.com
مواد لازم:
طرز تهیه:
ابتدا پیاز را بصورت خلالی خورد کرده و در مقداری کره تفت می دهیم تا پیاز سبک شود. بعد اسفناج های شسته و خورد شده را به پیاز اضافه می کنیم. به مدت ۲ تا ۳ دقیقه تفت میدهیم تا اسفناج ها نرم شود. سپس مرغ را با این مواد مخلوط کرده و برنج را بصورت چلو آبکش می کنیم و کنار می گذاریم. تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و هم میزنیم. ماست را به تخم مرغ اضافه میکنیم. زعفران را نیز به آن می افزاییم. مختصری نمک اضافه می کنیم. بعد برنج آبکش شده را با آن مخلوط کرده و هم میزنیم تا مواد کاملا بصورت یکنواخت مخلوط شود. بعد ته ظرف مورد نظر را کمی کره میمالیم و یک لایه از برنج را کاملا کف ظرف پهن میکنیم. بهتر است ضخامت مقدار برنج حدود ۱٫۵ سانتیمتر باشد. مخلوط مرغ و اسفناج و پیاز را روی این ظرف کاملاً پهن کرده و روی آن را با مابقی مخلوط ماست و برنج کاملا پوشانده و با پشت قاشق مواد را فشار می دهیم و صاف میکنیم. سپس درب ظرف را محکم کرده و روی شعله بسیار ملایم حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت میگذاریم تا ته چین آماده شود. در انتها مقداری کره را تکه تکه کرده و روی برنج می گذاریم تا آب شود. اکنون می توانید ته چین را سرو نمایید و از خوردن آن لذت ببرید.
منبع: neizar.com
مواد مورد نیاز:
آرد گندم: یک پیمانه
آرد برنج: یک پیمانه
زعفران: یک قاشق چایخوری
هل: نصف قاشق چایخوری
دارچین: نصف قاشق چایخوری
تخم مرغ: 2 عدد
شیر: به میزان لازم
شکر: یک پیمانه
طرز تهیه:
مواد خشک را با هم مخلوط می کنیم و خوب هم می زنیم. تخم مرغ ها را اضافه می کنیم و اینقدر هم می زنیم تا مایع سفتی به دست بیاید. حالا شیر را آرام آرام اضافه می کنیم تا غلظت مواد مانند مایه کوکو شود. حالا درون تابه ای روغن می ریزیم و به اندازه 2 ملاقه از مواد را درون تابه می ریزیم و میگذاریم پخته شود و بعد از حدود ده دقیقه آن را بر می گردانیم تا روی دیگر هم طلایی شود. کاکای ما آماده است.
منبع: neizar.com
مواد مورد نیاز:
هویج پخته و میکس شده: نیم کیلو
آرد گندم: یک لیوان متوسط
روغن: نصف لیوان
گلاب: نصف لیوان
شکر: یک لیوان
هل: یک قاشق چایخوری
زعفران: یک قاشق چایخوری
طرز تهیه:
شکر را با گلاب زعفران و یک استکان آب جوش و هل مخلوط می کنیم و می گذاریم روی شعله متوسط تا کاملا حل شود. آرد را ده دقیقه با حرارت ملایم تفت می دهیم و بعد روغن را اضافه می کنیم و ده دقیقه دیگر تفت می دهیم. حالا شربت و هویج را اضافه می کنیم و اینقدر هم می زنیم که چسبندگی آن از بین برود و در ظرف سرو می ریزیم.
منبع: neizar.com